ЄС і надалі підтримуватиме Україну, скільки буде необхідно - фон дер Ляєн

ЄС і надалі підтримуватиме Україну, скільки буде необхідно - фон дер Ляєн

Укрінформ
У другу річницю російської агресії проти України ЄС декларує повну підтримку Україні у боротьбі з агресором, скільки це буде необхідно.

Про це заявила під час спільної пресконференції з главою польського уряду Дональдом Туском і прем’єр-міністром Бельгії Александром де Кроо в п’ятницю у Варшаві президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає кореспондент Укрінформу.

У контексті другої річниці нападу Росії на Україну президентка Єврокомісії підкреслила, що ЄС підтримує Україну, зауваживши, що в Європі також видно наслідки цієї війни.

«Українці борються за верховенство права, демократію, свободу, проти тиранії. Вони борються за наші цінності і нашу безпеку. Тому ми підтримуватимемо Україну так довго, як це потрібно», - наголосила фон дер Ляєн.

Очільниця Єврокомісії зауважила, що Путін і його друзі намагаються брехнею і дезінформацією поділити суспільства європейських країн, внести розбрат між державами, що стосується також і Польщі. Вона привітала рішення про створення спільної групи реагування на російську дезінформацію німецьких і польських партнерів, яка розвінчуватиме російські фейки і протидіятиме їм.

Читайте також: Єврокомісія представить «рамки» для переговорів з Україною, щойно ті будуть готові - речник

За словами фон дер Ляєн, Єврокомісія підтримуватиме роботу цієї групи через співпрацю з відповідною структурою з протидії російської дезінформації, що діє при Єврокомісії.

Завтра, 24 лютого, минає другий рік, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

Фото: vonderleyen/Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-