Коли голосуватимуть за законопроєкт про мобілізацію: у комітеті ВР назвали три варіанти

Коли голосуватимуть за законопроєкт про мобілізацію: у комітеті ВР назвали три варіанти

Ексклюзив
Укрінформ
Швидкість голосування за законопроєкт про мобілізацію залежатиме від того, скільки правок до нього розглядатиме парламент. Велика кількість змін до законопроєкту спонукатиме владу до комунікації з народними депутатами.

Про це в коментарі Укрінформу сказав народний депутат, секретар Комітету ВР з питань національної безпеки та розвідки Роман Костенко.

«Є декілька варіантів: перше, якщо всі знімуть свої правки, і він буде проголосований так, як подасть комітет, що маловірогідно. І це може бути на початку наступного місяця. Інший варіант – будуть ставити правки найбільш ті, що дійсно стосуються законопроєкту, і це буде довше, воно може до середини місяця дійти. І найбільш довгостроковий варіант – коли всі будуть ставити всі свої правки, і це може затягнутися», - зазначив Костенко.

Читайте також: Закон про мобілізацію має бути справедливим і зрозумілим для всіх - Данілов

Він нагадав, що практика внесення великої кількості правок до законопроєктів використовувалась різними політичними силами, щоб «їх почули».

«Коли це робиться, в тому числі, я думаю, що хтось не згоден із законопроєктом. А інше – це депутати намагаються зробити так, щоб їх почули. Тому що це законопроєкт уряду, вони його подали, а зараз ми бачимо яке відношення до народних депутатів. От вони намагаються так комунікувати, тому що по-іншому влада з народними депутатами комунікувати не хоче, і вони таким чином беруть важливі речі, в тому числі для влади, і намагається комунікувати. І тут питання стане – на які компроміси готова йти влада», - вважає Костенко.

Він повідомив, що процес мобілізації зараз триває в штатному режимі, однак треба створювати мотивацію для громадян, аби вони йшли у військо добровільно.

Читайте також: Закон про мобілізацію має стосуватися й ТЦК - військовий

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

16 лютого секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв‘ю Укрінформу заявив, що закон про мобілізацію має бути справедливим і зрозумілим для всіх громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-