Винні мають відповідати: посол України відреагував на новий інцидент із зерном на кордоні

Винні мають відповідати: посол України відреагував на новий інцидент із зерном на кордоні

Ексклюзив
Укрінформ
Висипане вкотре польськими протестувальниками зерно на кордоні з Україною є красномовною демонстрацією неповаги до праці аграріїв, порушенням закону, винні в цьому правопорушенні мають відповідати перед законом.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу заявив посол України в Польщі Василь Зварич.

“Розсипане польськими протестувальниками в Медиці зерно кукурудзи з вагонів, які мали прослідувати транзитом через Польщу - це чергове правопорушення, за яке мають відповідати перед законом. Вдячні польській поліції, яка рішуче відтіснила протестувальників від залізниці і змогла запобігти подальшим безчинствам”, - заявив Зварич.

За його словами, висипане зерно, яке не належить польським фермерам, є “красномовною демонстрацією неповаги до праці аграріїв, неповаги до себе та інших людей, є моральною поразкою і порушенням закону”.

Дипломат наголосив, що українська сторона рішуче засуджує такі дії протестувальників.

Читайте також: Польські фермери планують блокувати пункти пропуску на кордоні до квітня

“Такі дії не гідні польського суспільства, яке продемонструвало і далі демонструє солідарність із Україною. З Україною, яка також захищає Польщу та всю Європу від російського зла. Адже поки українські воїни стримують агресора на полі бою, жертвуючи своїм життям, польський фермер має змогу вільно і в безпеці обробляти свої поля, не наражаючись на міни і ракетні обстріли. Крім того, не забуваймо, що той же польський фермер радо користується працею рук українців, які тяжко працюють на польській землі, щоб польський фермер міг отримувати прибутки зі свого бізнесу та ще й дотації з Євросоюзу”,- наголосив Зварич.

Як повідомлялося, у вівторок польські фермери-протестувальники перекривали залізницю поблизу пункту пропуску "Медика" на кордоні з Україною і висипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

Читайте також: Поляки посилили страйк - рух вантажівок на «Медика-Шегині» повністю заблокований

До цього протестувальники вже висипали зерно з українських вантажівок поблизу пункту пропуску "Дорогуськ". Прокуратура у Холмі відкрила справу в контексті цієї надзвичайної ситуації. 

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

Фото: Суспільне Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-