До Києва прибув кандидат на посаду генсека Ради Європи Ален Берсе

До Києва прибув кандидат на посаду генсека Ради Європи Ален Берсе

Укрінформ
Колишній президент Швейцарії, кандидат на посаду генерального секретаря Ради Європи Ален Берсе прибув до Києва.

Про це повідомило у соцмережі Х посольство Швейцарії в Україні, передає Укрінформ.

«Експрезидент Швейцарії та кандидат на посаду генсека Ради Європи Ален Берсе прибув до Києва. Основна увага буде зосереджена на ролі Ради Європи у підтримці України проти агресії Росії та забезпеченні відповідальності і справедливості», - поінформували у диппредставництві.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Європи 11 січня опублікувала імена трьох кандидатів, які претендують на посаду генерального секретаря організації. Це естонський політик та колишній глава Міністерства культури країни Індрек Саар, бельгійський єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс та колишній президент Швейцарської конфедерації Ален Берсе.

Комітет міністрів проведе співбесіду з трьома кандидатами окремо в березні 2024 року та ухвалить рішення щодо остаточного списку кандидатів, який буде передано до Парламентської асамблеї Ради Європи. Потім ПАРЄ розпочне проведення виборів наступного генерального секретаря, які мають відбутися в червні 2024 року.

Читайте також: Комісаром Ради Європи з прав людини став ірландець Майкл О'Флаерті

Мандат нового генсека Ради Європи почнеться з 18 вересня 2024 року.

Раніше повідомлялося, що чинна генеральна секретарка РЄ, представниця Хорватії Марія Пейчинович-Бурич вирішила не йти на другий термін, на який мала право за правилами організації.

Фото: Х Swiss Embassy Kyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-