Безпека, підтримка США та конфіскація активів РФ: Зеленський розповів, про що говорив із Гарріс

Безпека, підтримка США та конфіскація активів РФ: Зеленський розповів, про що говорив із Гарріс

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у Мюнхені безпекові питання, ситуацію на фронті, підтримку США, конфіскацію російських активів та участь у Глобальному саміті миру.

Про це розповів глава Української держави на спільній пресконференції з Гарріс після проведеної двосторонньої зустрічі у Мюнхені, передає Укрінформ.

«Головними темами розмови були безпека і стійкість. Висловив вдячність Гарріс за увагу до України і українського народу, за підтримку США і лідерство, які допомогти об’єднати світ та вистояти проти російських ударів. Ми маємо і надалі бути разом: Україна, Америка і увесь світ. Ми маємо і надалі додавати потрібні безпекові заходи, досягати потрібних результатів, збільшувати стійкість нашого спротиву російській агресії і щодня доводити Путіну, що його ненависть до людей і до свободи ніколи не переможуть нашу єдність вільного світу», – зазначив Президент.

Відео: ОПУ

Він наголосив, що для України ключовим питанням є збереження американської підтримки. «Україна і усі наші воїни потребують і очікують відповідного позитивного голосування у Конгресі США за пакет підтримки», – зауважив Зеленський.

Він поінформував віцепрезидентку США про ситуацію на фронті, можливості та перспективи України за умови достатньої підтримки. Крім цього, сторони обговорили підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії на рівні лідерів держав.

За словами Президента, в ході зустрічі йшлося і про питання справедливості, однією зі складових якого є подальший тиск на Путіна та його режим за усіма напрямками. «Зокрема, ми маємо цього року забезпечити конфіскацію та використання російських активів на користь захисту від російського ж терору. Потрібне сильне рішення, яке дозволить конфіскувати заморожені активи Росії і потрібен подальший масштабний тиск санкціями на Росію, щоб обмежувати здатність Путіна фінансувати цю війну», – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Україна і США провели два раунди переговорів щодо гарантій безпеки - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Зеленського і Гарріс відбулася на полях 60-ї ювілейної Мюнхенськаої безпекової конференції, яка розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого. Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентські делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-