Єрмак провів нараду щодо безпекових угод - обговорили, якою має бути армія після перемоги

Єрмак провів нараду щодо безпекових угод - обговорили, якою має бути армія після перемоги

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив про необхідність сформулювати бачення того, якою має бути українська армія сьогодні та в майбутньому.

Про це повідомила пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, під керівництвом Єрмака пройшла нарада щодо укладення двосторонніх угод про безпекові гарантії між Україною та державами-партнерами в межах реалізації Спільної декларації країн G7.

Участь у заході взяли, зокрема, заступники керівника ОП Ігор Жовква і Роман Машовець, спеціальний уповноважений Президента з питань реалізації міжнародних безпекових гарантій та розвитку Сил оборони Євген Мойсюк і голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Також серед учасників – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін і його заступник Сергій Боєв, заступники міністра закордонних справ і міністра юстиції Микола Точицький та Ірина Мудра, директор департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони Геннадій Коваленко і представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Під час наради очільник ОП наголосив на важливості приєднання до Спільної декларації G7 усіх країн-членів Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

«Ми повинні скласти мапу наших потреб і наше бачення того, якою має бути наша армія сьогодні та в майбутньому, після перемоги. Сьогодні це не лише питання нашого бачення, це також взаємодія з партнерами, питання нашого майбутнього членства в НАТО», – заявив Єрмак.

На його переконання, відповідна мапа потреб може стати важливим орієнтиром для держав-партнерів, які проводять перемовини щодо безпекових гарантій для України.

Читайте також: Єрмак обговорив з українськими дипломатами підготовку першого Саміту миру

Керівник ОП відзначив важливість координації зусиль між державними структурами, безпосередньо залученими до відповідних переговорів.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

12 січня відбулося підписання безпекової угоди між Україною та Великою Британією. Вона передбачає сторічне партнерство, щорічне надання додаткової допомоги впродовж десяти років й автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії.

Вступити в партнерство з Україною щодо безпекових гарантів готові ще близько 30 країн.

Президент Зеленський заявив, що угода з Британією буде взірцем для подібних угод з іншими державами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-