Данілов - про скасований візит Макрона: Давайте не робити з цього трагедії

Данілов - про скасований візит Макрона: Давайте не робити з цього трагедії

Укрінформ
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов закликав не робити трагедії через скасований з міркувань безпеки візит президента Франції Емманюеля Макрона в Україну.

Про це він сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Нічого дивного тут немає. Будь-яка країна, звичайно, має дбати про безпеку свого лідера. Франція не виняток. Хочу всім нагадати, що вчора була заява нашого інституту, який досліджує засоби ураження, про те, що росіяни почали використовувати сучасну гіперзвукову ракету "Циркон", яка дуже швидко долає всі ці відстані. ... Я б не робив трагедії, що нібито там відклали. Обов’язково наш президент буде найближчим часом зустрічатися, думаю, що і з Макроном, і з Шольцом, з іншими лідерами. Тому давайте не будемо з цього робити трагедії», - сказав Данілов.

Він додав, що в Україні війна, і особи, які відвідують нашу країну, ризикують так само, як і наші громадяни, які тут живуть. 

На запитання, чи мав бути візит Макрона і чи його дійсно відклали з міркувань безпеки, Данілов відповів: «Будь-яка ситуація, пов’язана з відвідуванням нашої країни під час війни, є абсолютно закритою. Ми маємо дізнаватися про той чи інший візит, коли він уже закінчується. Є такі правила. Майте на увазі, що безпека лідерів будь-якої країни світу стоїть на першому місці, з цього не треба робити якісь такі висновки… Ще раз наголошую: президент наш спілкується з усіма лідерами світу, які стоять на боці світла», - зазначив секретар РНБО.

Читайте також: Зеленський обговорив з Макроном оборонні потреби України

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Емманюель Макрон із міркувань безпеки відклав візит до України, який планувався на 13-14 лютого. У посольстві України зазначили, що робота з французькою стороною щодо організації візиту триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-