Канцелярія Туска: Дати візиту Шмигаля до Варшави поки немає

Канцелярія Туска: Дати візиту Шмигаля до Варшави поки немає

Укрінформ
Дата проведення українсько-польських консультацій на рівні глав урядів обох країн, що має відбутися наприкінці березня у Варшаві, ще не визначена.

Про це в коментарі PAP повідомив голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Ян Грабєц, передає Укрінформ.

За словами польського чиновника, термін візиту до Варшави глави уряду України Дениса Шмигаля залишається відкритим.

“Прем’єр (Дональд Туск - ред.) хоче, щоб ці консультації відбулися після доброї підготовки, але доволі швидко”,- заявив Грабєц.

Він зазначив, що консультації стосуватимуться проблем в українсько-польських відносинах.

“З нашої точки зору, це, насамперед, питання сільськогосподарської продукції, яка надходить до Польщі, хоча вона повинна експортуватися за межі наших ринків, а не створювати конкуренцію нашим фермерам”, - наголосив голова канцелярії.

Він додав, що йдеться також про питання діяльності українських перевізників.

Читайте також: Туск під час візитів до Берліна і Парижа говоритиме про допомогу Україні

Водночас польський чиновник повідомив, що позитивними темами переговорів будуть, зокрема, “будівництво автомагістралі в Україні за участю польських підприємств, а також питання, пов’язані зі спільною роботою над розбудовою ОПК, польських ресурсів та можливості розвитку у сфері озброєнь”.

Грабєц зауважив, що Польща підтримує Україну у війні з Росією, але, водночас, у питаннях двосторонніх економічних відносин Варшава пильнує інтереси Польщі та польських підприємців, зокрема у контексті участі польського бізнесу в майбутній відбудові України після завершення війни.

Як повідомив у четвер у коментарі PAP посол України в Польщі Василь Зварич, наприкінці березня відбудеться офіційний візит глави українського уряду Дениса Шмигаля до Польщі. Перед цим відбудеться також засідання міжурядової українсько-польської комісії з питань економічної співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-