У новому пакеті санкцій ЄС проти Росії немає заборон на імпорт алюмінію - Reuters

У новому пакеті санкцій ЄС проти Росії немає заборон на імпорт алюмінію - Reuters

Укрінформ
Європейська комісія не додаватиме жодних нових заборон на імпорт у запланований 13-й пакет санкцій проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатичні джерела.

Зазначається, що Єврокомісія та країни-члени Євросоюзу хочуть швидко ухвалити новий пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Попри заклики деяких країн ЄС заборонити більше російських товарів, наприклад імпорт алюмінію, Єврокомісія запропонує пакет, який, як сподівається, викличе мінімальні дебати серед держав-членів, щоб його швидко ухвалили, йдеться у повідомленні.

«Будуть сотні списків юридичних і фізичних осіб. Ніяких гучних назв (компаній)», — сказав один із дипломатів.

Він також додав, що пропозиція Єврокомісії, яка може надійти вже цього тижня, також розширить список російських компаній, яким фірми з ЄС не можуть продавати товари подвійного призначення.

Товари подвійного призначення – це предмети, які можна використовувати у звичайному житті, а також на полі бою для виготовлення зброї, як-от безпілотників.

Джерела додали, що після ухвалення 13-го пакета санкцій ЄК швидко запропонує 14-й набір заходів, які можуть включати деякі нові заборони на імпорт.

У Брюсселі вважають, що залишилося небагато, щодо чого країни ЄС могли б досягти одностайної згоди, оскільки санкції щодо російського ядерного палива та скрапленого природного газу наразі не розглядаються.

Читайте також: Польща і країни Балтії пропонують заборонити імпорт з Росії скрапленого газу та алюмінію - ЗМІ

«ЄС також незабаром ухвалить перший закон, який дозволить зарезервувати непередбачені доходи від 300 мільярдів євро заморожених активів Росії, які здебільшого знаходяться в Європі. ЄС сподівається використати ці доходи для фінансування відновлення України. Сума може сягнути близько 15 мільярдів євро за 4 роки», - пише Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Politico із посиланням на європейських дипломатів писало, що наступний 13-й пакет санкцій Європейського Союзу проти РФ передбачатиме заборону імпорту алюмінію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-