Голова ОБСЄ: Український народ слугує прикладом для інших

Голова ОБСЄ: Український народ слугує прикладом для інших

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних та європейських справ і торгівлі Мальти Ієн Борг запевнив у продовженні підтримки українського народу, чия стійкість у відбитті агресії є прикладом для інших.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Борг сказав під час пресконференції у Києві після зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

"Я хотів би ще раз висловити повну солідарність з вами, пане міністр, з урядом України та, безумовно, з народом. Це вже мій другий візит до України, я хотів би сказати, що пишаюся стійкістю і рішучістю українського народу у ці складні часи. Ви слугуєте прикладом, попри значні втрати", - зазначив він.

Борг додав, що побачив в Україні людей, сповнених рішучості продовжувати боротьбу за суверенітет і свободу. "Мальта продовжуватиме закликати Росію припинити бойові дії негайно та вивести свої війська з усієї території України у межах її міжнародно визнаних кордонів", - заявив Борг.

Він запевнив, що Мальтійське головування в ОБСЄ триматиме питання російської війни проти України у пріоритеті порядку денного Організації. Зокрема, цій темі буде присвячене окреме засідання 23 лютого, у другу річницю агресії РФ проти України. Також він вказав на існування в ОБСЄ механізмів, які можуть сприяти притягненню Росії до відповідальності за скоєні в Україні злочини.

"Я впевнений, що ОБСЄ підтримуватиме Україну і надалі допомагатиме у вирішенні чималої кількості викликів, які постають через війну”, - зазначив чинний голова ОБСЄ.

Читайте також: ОБСЄ може відіграти важливу роль для звільнення цивільних заручників - Кулеба

Як повідомлялося, з 1 січня 2024 року Мальта почала річне головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) після того, як РФ місяцями блокувала функціонування організації та схвалення головування Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-