Костін на конференції у Лондоні: Вірю, що спільні зусилля увінчаються створенням спецтрибуналу для РФ

Костін на конференції у Лондоні: Вірю, що спільні зусилля увінчаються створенням спецтрибуналу для РФ

Укрінформ
Злочин агресії за своєю суттю є злочином вищих посадових осіб.

Про це під час Лондонської конференції, присвяченій Спеціальному міжнародному трибуналу щодо злочину агресії, заявив генеральний прокурор Андрій Костін, передає Укрінформ.

"Злочин агресії за визначенням є злочином вищих посадових осіб... Ми розглянули шляхи забезпечення ефективного розслідування та формування надійної доказової бази для притягнення до відповідальності керманичів кремлівського режиму", - зазначив генпрокурор.

За його словами, на цьому шляху досягнуто значного прогресу. Зокрема, прокурори з Європи та США працюють в ICPA над стратегією кримінального переслідування за злочин агресії. Вже понад 40 держав входять до Core Group, яка розробляє правові засади трибуналу.

"Я вірю, що ці спільні зусилля увінчаються створенням Спеціального трибуналу, який буде дійсно міжнародним і здатним притягнути до відповідальності тих, хто спланував цю жорстоку війну. Це не лише питання справедливості для України та нашого народу, а й вимога глобальної безпеки, унікальна можливість для міжнародної спільноти захистити та зміцнити світовий порядок, заснований на законах і правилах", - наголосив генпрокурор.

Читайте також: В ОП вважають ключовим завданням України зняття імунітету з трьох російських лідерів

Як повідомлялося, Україна спільно з партнерами просуває створення Спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва РФ.

Створення трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Фото: @AndriyKostinUa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-