Формула миру та торгівельні проєкти: Кулеба поговорив із бразильським колегою

Формула миру та торгівельні проєкти: Кулеба поговорив із бразильським колегою

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Бразилії Дмитро Кулеба і Мауро Вієйра обговорили реалізацію Формули миру та започаткування взаємовигідних торговельно-економічних проєктів.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Під час сьогоднішньої телефонної розмови ми з моїм бразильським колегою Мауро Вієйрою говорили про останні події в реалізації Формули миру Зеленського”, - зазначив Кулеба.

Він поінформував співрозмовника про роботу України зі Швейцарією з організації Глобального саміту миру.

Міністри також підкреслили спільне прагнення України і Бразилії до розширення двосторонніх відносин, у тому числі до започаткування взаємовигідних торговельно-економічних проєктів.

Читайте також: США просуватимуть українську Формулу миру на міжнародному рівні - Кірбі

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні на Мальті відбулася третя зустріч на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки щодо Формули миру. Участь у ній взяли представники з 66 країн, а також міжнародних організацій.

14 січня у Давосі учасники зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру розглянули другу п’ятірку її пунктів та напрацювання з їх реалізації.

Читайте також: Посол України підтвердив китайській стороні запрошення приєднатися до Формули миру

Президент України Володимир Зеленський і Президент Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Глобальний саміт миру, який ініціює Україна, може відбутися у лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-