Позиція Конгресу ставить під загрозу всі міжнародні зусилля з підтримки України - Блінкен

Позиція Конгресу ставить під загрозу всі міжнародні зусилля з підтримки України - Блінкен

Укрінформ
Якщо Конгрес США не схвалить допомогу для України, то під загрозою опиняться досягнення ЗСУ та всі міжнародні зусилля, спрямовані на те, щоб Росія зазнала поразки у розв’язаній нею війні.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної з генсеком НАТО пресконференції у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Все, чого досягли українці, і що ми допомогли досягти їм, опиниться під загрозою. І в разі відсутності цього додаткового фінансування ми надішлемо важливий та хибний меседж усім нашим противникам про те, що ми несерйозно ставимося до захисту свободи й захисту демократії», - сказав глава американської дипломатії.

Крім того, за словами Блінкена, такий розвиток подій посилить віру Путіна в те, що він зможе пережити Україну і Захід.

Читайте також: Байден готовий закрити кордон із Мексикою, якщо ухвалять відповідний законопроєкт

«Цього не станеться», - наголосив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року адміністрація Байдена подала до Конгресу запит на додаткове фінансування потреб національної оборони, який містить, у тому числі понад $60 мільярдів на підтримку України. Республіканці в обох палатах зайняли жорстку позицію з вимогою до демократів спочатку ухвалити міграційну реформу, а потім розглядати питання допомоги іншим країнам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-