Зеленський вважає, що Шольц останнім часом більше зрозумів про Путіна та загрози від Росії

Зеленський вважає, що Шольц останнім часом більше зрозумів про Путіна та загрози від Росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що канцлер ФРН Олаф Шольц останнім часом більше зрозумів про загрози, які несе Росія Європі.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, розповідаючи про свої взаємини з лідером Німеччини і про потепління у стосунках після останнього візиту до Німеччини, передає Укрінформ.

"Мені здається, що деякі речі канцлер зрозумів більше. Мені так здається. Мені здається, що він більше зрозумів, що Путін – це не прізвище, а загроза, і загроза не тільки Україні. Він (Шольц – ред.) думав не тільки про Україну, а про свій народ. Я думаю, що він відчуває, що якщо ми не витримаємо, то Росія буде ближче до Німеччини. Де вона буде: на кордонах в Німеччині, Польщі, Балтиці, я не можу вам сказати. Хто перший на цьому шляху, не дай Боже, я теж не можу вам сказати. Але те, що канцлер розуміє, що є такий ризик, а це точно Третя світова війна, то це факт. А Олаф Шольц сьогодні не тільки канцлер Німеччини, він один з лідерів Європи. А тому його кроки – це кроки лідера", – зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський вважає, що війна на виснаження з Росією почалася ще у 2014 році

Він зауважив, що Україна дуже залежить від військової підтримки Сполучених Штатів і країн Європи, а у Європі, безумовно, Німеччина відіграє, мабуть, другу потужну роль після США, якщо порівняти світові бюджети, які були відправлені на підтримку України.

У цьому контексті Президент висловив вдячність Німеччині за оборонні пакети допомоги і за особисту допомогу Шольца у питаннях, що пов'язані з євроінтеграцією України. "Він дуже допоміг особисто. Це факт. І дуже неочікувано та дуже позитивно. Я йому вдячний. Це такий прояв лідера. Він дуже допоміг на останньому саміті в Брюсселі", – зауважив Зеленський.

І зараз, за його словами, Україна розраховує на підтримку Німеччини у рішенні ЄС стосовно виділення Україні фінансової допомоги. "Ми дуже розраховуємо на цю фінансову підтримку", – сказав Президент.

Він підкреслив, що хотів би, аби Шольц був близьким другом України.

Читайте також: Бундесвер оприлюднив повний перелік допомоги Україні

Зеленський також зазначив, що вони з канцлером ФРН зовсім різні за характерами, але це не означає, що у них різне розуміння того, що відбувається. "Ми різні ментально. Ми в різних державах, ми в різному віці. Але я вважаю, що різні люди – це прекрасно, головне, щоб вони були об'єднані ціллю", – додав він.

Президент України також прокоментував заяви міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса про те, що Німеччина не може надати Україні все необхідне озброєння, оскільки може потребувати його для свого захисту в разі, якщо Україна не витримає.

"Воно (озброєння - ред.) вам тоді навряд чи допоможе. Це інша війна. Тут питання не про ту чи іншу зброю, і питання не в канцлері, не в позиції Бундестагу чи позиції міністра оборони Німеччини. Це питання в тому, що ти або віриш, що Україна права і Росію треба поставити на місце, або не віриш. І якщо ти віриш, то тоді ти сам розумієш, що потрібно дати Україні, і чим її потрібно підсилювати. І не говорити про дрібниці: щось можемо дати, щось не можемо. Я хочу сказати, що невіра тієї чи іншої людини, того чи іншого міністра в Україну дуже дорого обійдеться потім", - заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, всередині грудня минулого року Президент України побував з неоголошеним візитом у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-