Канада і Латвія обговорили допомогу Україні

Канада і Латвія обговорили допомогу Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністри Канади і Латвії Джастін Трюдо та Евіка Сіліня обговорили подальшу підтримку України у відбитті російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це за підсумками телефонної розмови глав двох урядів заявили в офісі Трюдо.

«Два лідери засудили загарбницьку війну Росії проти України та підтвердили спільну відданість підтримці України впродовж усього необхідного часу. Вони також обговорили регіональні і глобальні наслідки російських дій», - розповіли в офісі прем’єра Канади.

Зазначається, що Трюдо підтвердив намір Канади збільшити свій військовий контингент у Латвії.

«Прем’єр-міністри також обговорили співпрацю у реагуванні на інші міжнародні виклики, зокрема події на Близькому Сході», - зауважили у відомстві.

Читайте також: Канада оголосила новий пакет оборонної допомоги Україні

Як повідомлялося, у рамках операції «Reassurance» для стримування можливої російської агресії у Латвії в складі багатонаціонального батальйону вже шість років несуть службу 540 канадських військових, а загалом до складу батальйону входить більше 1000 осіб із кількох країн НАТО.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії до України Канада пообіцяла подвоїти військовий контингент у Латвії й терміново закупила для своїх військових у Латвії сучасну протитанкову зброю й системи протиповітряної оборони, зокрема для боротьби з дронами. Окрім цього, до країни вже прибув танковий ескадрон з 15 основних бойових танків Leopard 2. Очікується, що бригада буде повністю укомплектована до літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-