Столтенберг закликав союзників по НАТО і ЄС збільшити фінансову підтримку для України

Столтенберг закликав союзників по НАТО і ЄС збільшити фінансову підтримку для України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що союзники по НАТО та країни ЄС мають наростити фінансову підтримку для України, щоб допомогти в її боротьбі проти російського вторгнення у критично важливі часи.

Про це керівник Альянсу заявив сьогодні під час спільної пресконференції, що відбулася у штаб-квартирі НАТО за участі прем’єр-міністра Чорногорії Мілойко Спаїча, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська війна проти України наближається до позначки у два роки. Я вітаю підтримку Чорногорії для України, включно через широкий пакет допомоги від НАТО. Але союзники по НАТО та Європейський Союз мають наростити таку допомогу й надавати навіть більше фінансування для України у цей критичний час. Адже якщо президент Путін переможе в Україні, реальним є ризик, що він застосовуватиме силу знову», - сказав генсек НАТО.

Він зауважив, що Чорногорія відіграє важливу роль в регіоні Західних Балкан, стабільність якого стратегічно важлива для Альянсу. Столтенберг подякував Чорногорії за участь її військового контингенту у бойових групах НАТО в Болгарії та у Латвії, що допомагають стримувати російську агресію.

Читайте також: На саміті у Вашингтоні Україна буде одним із пріоритетів - заступник генсека НАТО

Столтенберг також обговорив з прем’єр-міністром Чорногорії підготовку до наступного саміту НАТО, що відбудеться у Вашингтоні у липні поточного року, а також спільні зусилля із зміцнення системи стримування й оборони НАТО.

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну НАТО та країни-союзниці надають Україні суттєву політичну, фінансову та практичну військову допомогу, включаючи поставки необхідних ресурсів, військового обладнання та тренування військовослужбовців Збройних сил України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-