Україна в ОБСЄ: Заяви Медведєва підтверджують екзистенційну загрозу з боку Росії

Україна в ОБСЄ: Заяви Медведєва підтверджують екзистенційну загрозу з боку Росії

Укрінформ
Заява заступника секретаря Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про війну з Україною до її повного знищення чітко свідчить про справжні наміри Росії та екзистенційну загрозу з її боку для України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві делегації України при ОБСЄ щодо агресивної війни Росії проти України, виголошеній першим секретарем постпредставництва України при міжнародних організаціях у Відні Данилом Кубаєм на засіданні Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Справжня головна мета президента Путіна – окупація всієї України та знищення її державності – залишається незмінною. Саме для досягнення цієї мети президент Путін за підтримки інфікованого шовінізмом російського суспільства розпочав війну проти України", - зазначається у заяві.

З огляду на це було зазначено, що "особливо цинічно чути, як російська сторона постійно заявляє про готовність до політико-дипломатичного врегулювання, одночасно заперечуючи саме існування України як держави".

"У цьому зв'язку показовими є нещодавні слова заступника секретаря Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва, який заявив, що Росія продовжуватиме воювати з Україною доти, доки Україна існуватиме як окрема держава. Ця заява чітко розкриває суть російської агресії і доводить, що доки існує нинішній злочинний кремлівський режим, доти існує екзистенційна загроза для України. У цій ситуації жодні компроміси неможливі", - зазначив Кубай.

Він додав, що масовані ракетні обстріли та удари безпілотників по Україні впродовж останнього місяця, коли російські війська навмисно обстрілювали критично важливі об'єкти інфраструктури, "є ще однією демонстрацією залякування та терору на державному рівні". За словами дипломата, лише з початку цього року Росія здійснила вже чотири масовані обстріли українських міст, запустивши загалом понад 200 ударних БПЛА, а також балістичні та крилаті ракети.

Читайте також: Росія значно завищила дані про 500 тисяч осіб для поповнення армії - розвідка Британії

Як відомо, раніше заступник секретаря Ради безпеки РФ, колишній російський президент Дмитро Медведєв заявив, що приводом для війни є сам факт існування України незалежно від політичного режиму в ній. За його словами, наявність самостійної держави "на історичних російських територіях" тепер буде "постійним приводом відновлення воєнних дій".

Фото: crisisgroup.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-