В ОП обурені, що Росія досі може лицемірно виступати на світових трибунах

В ОП обурені, що Росія досі може лицемірно виступати на світових трибунах

Укрінформ
В Офісі Президента обурені тим, що попри чергові ракетні атаки росіян і цілеспрямовані вбивства цивільних людей в Україні, Росія досі може лицемірно виступати на світових трибунах.

Про це написав у соціальній мережі Х радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, виклавши відео наслідків ракетної атаки РФ на Харків, передає Укрінформ.

"Сидить якийсь російський суб'єкт під збірним прізвищем "лавров" в Радбезі ООН і, огидно посміхаючись, заявляє про «миролюбність РФ», «братерську дружбу і обійми між РФ і Україною» і про «ненапад на мирне населення України». Тоді як саме в цей момент крилаті ракети цілеспрямовано і масово летять у житлові будинки Києва та Харкова з єдиною очевидною метою – вбити якомога більше мирних жителів. Все очевидно, чи не так? Все вже ясно і зрозуміло, чи не так?", - заявив Подоляк.

У цьому контексті він поставив три питання до керівництва ООН.

Читайте також: В ООН засудили нову хвилю російських ударів по Україні

"Навіщо продовжувати наполегливо просувати еталонний маразм Лаврова з трибуни Радбезпеки ООН? Навіщо зайвий раз слухати Росію: "ми вбиваємо і ріжемо, але робимо це тільки в рамках братської дружби"? Вам подобається російський маразм?" - запитав радник керівника ОП.

Друге його питання стосувалося того, чому представник російського «картелю вбивць» повинен мати обов’язкове право сприяти масовим вбивствам.

Насамкінець Подоляк з обуренням написав про те, чи досі світові не стало зрозумілим, до чого призводить лицемірство і невигнання Росії з міжнародних організацій.

"Хто придумав елегантну лицемірну концепцію «давайте всі відвернемося від справжньої крові українців, зробимо вигляд, що нічого не бачимо» і продовжимо дискусію зі справжніми ракетними маніяками про «справедливий устрій світу»? Невже досі не зрозуміло, до чого саме призводить таке лицемірство і невигнання РФ із світових трибун?" - зазначив радник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 23 січня російські війська здійснили чергову масовану ракетну атаку на Україну. Під час повітряної тривоги вибухи пролунали, зокрема, в Києві та Харкові.

Читайте також: Посол США - про ранкову атаку: Україна саме зараз потребує нашої подальшої підтримки

За даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, унаслідок чергової ракетної атаки російських загарбників в Україні загинули п’ять людей, ще щонайменше 40 постраждали.

Напередодні, 22 січня, Рада безпеки ООН зібралась на запит Росії, щоб обговорити ситуацію в Україні. До Нью-Йорка на це засідання прибув міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Він звинуватив Захід у відсутності переговорів, стверджуючи, що Росія завжди була «готова до переговорів».

Напередодні зустрічі представники кількох десятків країн-членів ООН з послом України при ООН Сергієм Кислицею вийшли до журналістів з окремою заявою, в якій засудили саме скликання Росією цієї зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-