Польський Сейм позбавив депутатського імунітету проросійського політика

Польський Сейм позбавив депутатського імунітету проросійського політика

Укрінформ
Сейм Польщі позбавив проросійського депутата націоналістичної “Конфедерації” Гжегожа Брауна депутатського імунітету за скоєний ним акт вандалізму в грудні - після урочистого запалення свічок на ханукальній менорі він загасив їх вогнегасником.

Окружна прокуратура у Варшаві планує висунути Брауну обвинувачення за сімома статтями Кримінального кодексу Польщі за скоєні ним дії упродовж 2022-2023 років, передає кореспондент Укрінформу.

Прокуратура обвинувачує Брауна у нищенні майна, посяганні на тілесну недоторканість і наругу над предметами релігійного культу. Браун не визнає свою провину за скоєні дії.

Як повідомлялося, 12 грудня у Сеймі Польщі Браун після завершення урочистої церемонії запалення свічок на ханукальній менорі взяв вогнегасник з коридору парламенту і згасив ним свічки. Свої дії він пояснив тим, що у польському парламенті не може бути місця на “акти расистського, племінного, дикого і талмудного культу”. Керівництво Сейму засудило дії депутата, виключило його із засідання парламенту і наклало на нього фінансове покарання. Маршалок Сейму Шимон Головня і глава польського уряду Дональд Туск засудили дії Брауна, підкресливши, що в Польщі не може бути місця расизму, ксенофобії й антисемітизму. Згодом маршалок Сейму також повідомив, що подасть на Брауна заяву до прокуратури за перешкоджання у проведенні релігійного обряду на території Сейму.

Читайте також: У Сеймі Польщі створили комісію з розслідування нелегальної «прослушки» відомих діячів

Браун є відомим проросійським політиком Польщі, який має відверто антиукраїнські погляди.

Фото: Radek Pietruszka / PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-