Польща і Франція обіцяють всебічно підтримувати Україну у боротьбі з російським агресором

Польща і Франція обіцяють всебічно підтримувати Україну у боротьбі з російським агресором

Укрінформ
Варшава і Париж продовжать надавати всебічну підтримку Україні як у контексті відбиття російської агресії, так і просування на шляху до ЄС.

Про це заявили під час спільної преcконференції в понеділок у Варшаві міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський і його французький колега Стефан Сежурне, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава польської дипломатії найбільшим викликом для Європи назвав напад Росії на Україну, підкресливши, що це є додатковим аргументом для зміцнення відносин між Варшавою і Парижем.

«Нас об'єднують спільні інтереси, які полягають у турботі про безпеку Європи та стримування російського імперіалізму. Найактуальнішим питанням наших переговорів є підтримка боротьби України», - наголосив він.

Сікорський також нагадав, що на початку лютого має відбутися засідання Європейської ради, і висловив сподівання, що тоді буде досягнуто згоди на перегляд багаторічних фінансових рамок.

«Грудневе рішення про початок переговорів про вступ до ЄС було історичним і стратегічним, але, на жаль, після пів року ми не маємо жодних введених в дію інструментів для України, і якщо це триватиме довше, то це поставило б Київ у непросте становище», - заявив польський міністр.

Він зазначив, що французький колега після перебування в Києві погодиться з ним, що від війни мають право бути втомленими українці, але не європейці.

Своєю чергою Сежурне, торкаючись питання України, висловив захоплення солідарністю Польщі та поляків з українцями.

«Разом ми маємо надати Україні всю необхідну підтримку. Ця підтримка відображається зараз спільними діями з підготовки українських військових у Польщі», - сказав французький міністр.

Читайте також: Сунак: Повноправне місце України - в НАТО

Він також наголосив, що вступ нових членів до ЄС, зокрема України та Молдови, є стратегічним інтересом Європи.

«Ми маємо зараз над цим попрацювати», - констатував Сежурне.

Під час переговорів Сікорський і Сежурне також звернули увагу на необхідність інтенсифікації співпраці в межах Веймарського трикутника.

Як повідомлялося, Сежурне у неділю, 14 січня, відвідав Україну. У Києві він, зокрема, заявив, що Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу на саміт Європейської ради з тим, щоб Україні була виділена допомога в розмірі 50 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-