Уповноважений президента Франції вважає, що треба говорити про динаміку розвитку України попри війну

Уповноважений президента Франції вважає, що треба говорити про динаміку розвитку України попри війну

Укрінформ
Спеціальний уповноважений президента Франції з економічної допомоги та відновлення України П'єр Ельбронн вважає, що партнерам і ЗМІ треба частіше говорити про динаміку розвитку України попри війну, адже на інших континентах таке нечасто можна спостерігати.

Про це Ельбронн сказав у виступі в Українському домі в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже часто говоримо про військові аспекти цієї війни, але недостатньо говоримо – і це наша провина і провина ЗМІ, - про ті переваги, які є в Україні, а їх чимало, про потенціал, про динаміку розвитку України попри війну. На інших континентах нечасто таке можна спостерігати – цей динамізм, цей дух підприємництва в Україні все ще розвивається, і він сильний», - зазначив уповноважений Президента Франції.

За словами Ельбронна, те, що було досягнуто за останні шість місяців, зокрема, на шляху до членства України в ЄС, вражає.

У цьому контексті він нагадав, що незабаром мають розпочатися переговори про вступ України до ЄС, і відзначив важливість підтримки партнерами пов’язаних із цим реформ.

Водночас уповноважений Президента Франції зауважив, що процес приєднання до Заходу іноді здається важким, і багато людей про це говорять.

Читайте також: Україна в економіці, реформах та стійкості досягає неможливого - Пріцкер

«Ми це знаємо, тому що Франція є країною-членом ЄС. Але це єдиний шлях щось змінити, тому що короткий прогрес не змінить той чи інший сектор економіки», - акцентував Ельбронн.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі у Києві в середині листопада минулого року обговорив зі спеціальним уповноваженим президента Франції з питань економічної допомоги та відбудови України П’єром Ельбронном питання реалізації проєктів відновлення України.

Фото: Твіттер Pierre Heilbronn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-