Україна в економіці, реформах та стійкості досягає неможливого - Пріцкер

Україна в економіці, реформах та стійкості досягає неможливого - Пріцкер

Укрінформ
Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер вважає, що Україна досягає значних успіхів, зокрема, в економічній сфері, ухваленні антикорупційного законодавства, а також щоденній стійкості пересічних громадян.

Про це вона заявила під час виступу в Українському домі в Давосі в рамках першого дня роботи Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), передає власний кореспондент Укрінформу.

«Гарна новина полягає в тому, що пори все це (російську агресію – ред.), я вважаю, що Україна досягає неможливого, хоча й залишається ще зробити багато роботи»,- зауважила представниця адміністрації США.

У цьому зв’язку вона підкреслила, що принаймні у трьох аспектах українці довели це.

«По-перше, економіка. Ви знаєте, Україна продовжує демонструвати скромний, але важливий імпульс на економічному фронті», - зазначила Пріцкер.

Вона нагадала, що зростання ВВП України минулого року сягнуло 4,5%, інвестиції зросли на 17%, а державні доходи зросли на 10%, «і все це перевищило очікування».

Крім того, завдяки зусиллям ЗСУ був відновлений трафік зерна через Чорне море. Від серпня чорноморським коридором пройшло 500 суден, які перевезли понад 15 мільйонів тонн експорту, а в грудні місячний обсяг склав 4,8 мільйона тонн, що більше, ніж було за домовленостями з РФ по Чорноморській зерновій ініціативі.

«По-друге, ми маємо віддати належне українцям за прогрес, якого вони досягають щодо антикорупційного законодавства, особливо напередодні кінця року та рішень щодо вступу в ЄС», - сказала Пріцкер.

Читайте також: Рішення про конфіскацію активів РФ буде колективним і не таким швидким - Пріцкер

У цьому зв’язку вона підкреслила, що належить зробити великий обсяг роботи із сотнями інших реформ.

«Й, по-третє, це стійкість українців щодня. Ти їдеш по Києву і розумієш, що це європейське місто: люди йдуть на роботу, на дорогах затори, діти йдуть до школи, грає музика, але вночі також падають ракети»,- зазначила представниця США.

Вона зауважила, що завдяки системам захисту, наданим Україні партнерами, вдається збивати більшість ракет.

«Але ми маємо аплодувати цій стійкості (українців – ред.)»,- наголосила Пріцкер.

Вона також зауважила, що в Європі і США повинні пам’ятати, що війна в Україні – це не лише проблема українців: «Йдеться про нашу спільну відданість міжнародній безпеці».

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер минулого тижня відвідала з візитом Україну, під час якого зустрілася, зокрема, з вищим керівництвом держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-