Безпекова угода з Британією передбачає співробітництво у кіберзахисті та санкційній політиці - СБУ

Безпекова угода з Британією передбачає співробітництво у кіберзахисті та санкційній політиці - СБУ

Укрінформ
Угода між Україною та Великої Британії у сфері безпеки передбачає співробітництво у сфері санкційної політики, кіберзахисту, документування воєнних злочинів та притягнення до відповідальності за них.

Про це в інтервʼю "Єдиним новинам" розповів речник СБУ Артем Дехтяренко, передає Укрінформ.

"Враховуючи напрацювання цієї угоди можемо говорити і про перспективні напрямки розвитку цієї взаємодії, яку маємо зараз. По перше, це посилення співробітництва у сфері санкційної політики, йдеться про недопущення обходу санкцій російською федерацією. Також це підтримка ініціатив із кіберзахисту, активізація співпраці із документування і притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва РФ, інших злочинців, які вчиняють злочини на території України. Якщо резюмувати, в межах своєї компетенції, СБУ буде виконувати всі відповідні пункти гарантій безпеки, які передбачені документом", - сказав Артем Дехтяренко.

Він зазначив, що в угоді відзначені фактично всі аспекти безпеки.

"Служба безпеки має високий рівень взаємодії зі спеціальними службами Великої Британії, і ця співпраця здійснюється за лінією контррозвідки й військової контррозвідки, забезпечення інформаційної безпеки, особливо у сферах протидії розвідувально-підривної діяльності спецслужб РФ, а також того, що стосується кіберзагроз і боротьби з міжнародним тероризмом", - сказав Дехтяренко.

Читайте також: Україна далі працюватиме з міжнародними партнерами задля безпекового зростання - Зеленський

Наразі, за його словами, співпраця між спецслужбами України та Великої Британії не обмежується тільки обміном вагомою інформацією, співробітники СБУ беруть участь у тренінгах та навчаннях, організованих британською стороною, що позитивно впливає на розвиток оперативно бойових спроможностей СБУ і дозволяє розвивати службу безпеки з урахуванням найкращих практик та міжнародних стандартів.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув 12 січня з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Фото: facebook.com/art.denko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-