Зеленський обговорив оборонну підтримку України з лідерами коаліції парламенту Болгарії

Зеленський обговорив оборонну підтримку України з лідерами коаліції парламенту Болгарії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський поспілкувався у форматі відеоконференції з лідерами коаліції Народних зборів Болгарії Бойко Борисовим, Деляном Пеєвським та Кирилом Петковим.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Як наголошується, Президент України подякував болгарському парламенту за нещодавні рішення про надання підтримки Україні, які дуже посилюють Україну та підвищують стійкість опору агресору.

Зеленський також висловив подяку за підтримку України на євроатлантичному та євроінтеграційному шляху, зокрема під час відкриття переговорів щодо набуття нашою державою членства у Європейському Союзі.

Лідери коаліції болгарського парламенту побажали Україні перемоги та миру й запевнили в подальшій підтримці з боку Болгарії.

Крім того, співрозмовники обговорили подальшу оборонну підтримку України. А також приділили увагу питанню використання заморожених активів Росії для компенсації шкоди від її агресії.

Глава держави висловив подяку Болгарії і за чіткі санкційні кроки стосовно держави-агресора та наголосив на важливості продовження підтримки санкційних механізмів ЄС.

Читайте також: Зеленський - про угоду з Британією: Це не просто добра воля, а формалізовані відносини

Як повідомлялося, Румунія, Болгарія та Туреччина підписали меморандум про створення та діяльність оперативної групи протимінних заходів у Чорному морі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-