Поки в Україні гинуть цивільні, «втоми» від війни бути не може - Словенія в ООН

Поки в Україні гинуть цивільні, «втоми» від війни бути не може - Словенія в ООН

Укрінформ
Не можна говорити про якусь «втому» від війни в Україні, поки від обстрілів гинуть цивільні та порушується Статут ООН.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради безпеки ООН заявив постійний представник Словенії при цій організації Самуель Жбогар.

“Поки порушуються принципи Статуту ООН та міжнародного права, поки страждають цивільні, не може бути втоми. Ми повинні називати агресію тим, чим вона є, - знову й знову”, - сказав Жбогар.

Він зауважив, що обговорення питання України в Раді безпеки ООН мають “дещо повторюваний характер”. “Чому? Бо нічого не змінилося. Російська агресія проти України, яку Словенія найрішучіше засуджує, продовжує відверто порушувати Статут ООН, міжнародне право, міжнародні права людини та гуманітарне право”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Реакція світу на війну в Україні визначить колективну безпеку - Франція в ООН

Жбогар наголосив, що Радбез “мусить припинити мовчанку й виступити на захист Статуту ООН й миру”. “Словенія продовжить свою непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України”, - запевнив він.

Як повідомлялося, у середу Рада безпеки ООН на запит США обговорила порушення Росією та КНДР резолюцій щодо постачання північнокорейської зброї до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-