У Раді заблокували трибуну і не винесли на розгляд питання про звільнення Безуглої

У Раді заблокували трибуну і не винесли на розгляд питання про звільнення Безуглої

Укрінформ
У порядок денний засідання Верховної Ради не внесли постанову про звільнення народної депутатки Марʼяни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань безпеки та оборони.

Про це повідомив народний депутат з парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він поінформував, що парламентарі вимагали включити в порядок денний парламенту постанову про звільнення Безуглої з посади заступника голови оборонного комітету.

«Вимагали поставити в порядок денний колеги Кривошеєв («Слуга народу»), Геращенко та Герасімов («Європейська солідарність»), Разумков (позафракційний), Кабаченко («Батьківщина») та Устінова («Голос»)», - підкреслив він.

За словами Железняка, проти винесення питання на голосування виступив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Читайте також: Відкликання Безуглої: проєкт постанови підтримав регламентний комітет ВР

Железняк також повідомив, що народні депутати блокували трибуну парламенту з вимогою поставити на голосування постанову про звільнення Безуглої.

В результаті голова Верховної Ради Руслан Стефанчук достроково завершив засідання парламенту.

Як повідомлялося, Мар’яна Безугла - народний депутат дев’ятого скликання, обрана до Верховної Ради від партії «Слуга народу», входить до складу однойменної парламентської фракції. Заступниця голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду і контролю.

Читайте також: У Раді зареєстрували постанову про відкликання Безуглої з посади заступника голови оборонного комітету

Безугла відзначилася низкою скандальних заяв. Зокрема, вона звинуватила вище військове командування у нібито відсутності плану подальших бойових дій, заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку, а також поширює контроверсійну інформацію щодо напрацювання оновленої мобілізаційної політики в Україні. Заяви Безуглої викликали негативну реакцію суспільства, а народні депутати неодноразово реєстрували у парламенті проєкти постанов про її відкликання з керівних посад в оборонному комітеті ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-