У Раді зареєстрували постанову про відкликання Безуглої з посади заступника голови оборонного комітету

У Раді зареєстрували постанову про відкликання Безуглої з посади заступника голови оборонного комітету

Укрінформ
У Верховній Раді України зареєстрований проєкт постанови про відкликання народного депутата Мар’яни Безуглої з посади заступника голови парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на картку проєкту постанови.

Дата реєстрації - 6 січня.

Народний депутат, член фракції "Голос" Ярослав Железняк опублікував у Телеграмі світлину документа і зазначив, що його підписали голова комітету Олександр Завітневич і секретар комітету Роман Костенко.

За словами Железняка, проєкт постанова має розглянути Комітет ВР з питань регламенту.

Швидше за все, вважає депутат, члени регламентного комітету "99% дадуть рішення: "визначитися залу шляхом голосування".

Далі, зазначив він, проєкт постанови може бути винесений 10-12 січня на голосування сесійної зали і у випадку наявності більш як 226 голосів народних депутатів вступить у дію.

Як додав Железняк, при цьому Безугла "залишається членом комітету (як і Шуфрич залишився досі членом Комітету свободи слова)".

Читайте також: Оборонний комітет ВР підтримав зняття Безуглої з посади заступниці голови - Костенко

"Головою підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду і контролю вона теж залишається згідно з цією постановою", - додав заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки підтримав зняття народного депутата Безуглої (фракція "Слуга народу") з посади заступниці голови комітету.

Безугла відзначилася низкою скандальних заяв. Зокрема вона звинувачує вище військове командування у відсутності плану подальших бойових дій, заявляла, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку, а також поширює контроверсійну інформацію щодо напрацювання оновленої мобілізаційної політики в Україні.

Заяви Безуглої викликали негативну реакцію суспільства, а народні депутати неодноразово реєстрували у парламенті проєкти постанов про її відкликання з керівних посад у Комітеті ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-