Оборонний комітет ВР підтримав зняття Безуглої з посади заступниці голови - Костенко

Оборонний комітет ВР підтримав зняття Безуглої з посади заступниці голови - Костенко

Ексклюзив
Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки підтримав зняття народного депутата Мар’яни Безуглої (фракція партії "Слуга народу") з посади заступниці голови.

Про це секретар комітету полковник СБУ Роман Костенко (фракція “Голос”) повідомив у коментарі Укрінформу.

“Перше питання, яке ми розглянули на засіданні комітету, — зняття Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету. Члени комітету підтримали цю ініціативу. Далі має бути розгляд цього питання в залі", — сказав Костенко.

Він додав, що Безугла залишатиметься членом Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

Читайте також: Фейсбучні чвари є зайвими - Зеленський про звинувачення Безуглої у бік Залужного

Як повідомлялося, Мар’яна Безугла — народний депутат дев’ятого скликання, обрана до Верховної Ради від партії "Слуга народу", входить до складу однойменної парламентської фракції. Заступниця голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду і контролю.

Безугла відзначилася низкою скандальних заяв. Зокрема, вона звинувачує вище військове командування у відсутності плану подальших бойових дій, заявляла, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку, а також поширює контроверсійну інформацію щодо напрацювання оновленої мобілізаційної політики в Україні. Заяви Безуглої викликали негативну реакцію суспільства, а народні депутати неодноразово реєстрували у парламенті проєкти постанов про її відкликання з керівних посад у Комітеті ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-