Над змінами до законопроєкту про мобілізацію почнуть працювати вже цього тижня - депутатка

Над змінами до законопроєкту про мобілізацію почнуть працювати вже цього тижня - депутатка

Укрінформ
У законопроєкт про мобілізацію будуть внесені зміни, робота над ними розпочнеться вже цього тижня.

Про це повідомила заступниця керівника фракції партії «Слуга народу» у Верховній Раді Євгенія Кравчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«В оригінальному вигляді законопроєкт про мобілізацію не буде голосуватись, прийматись», - заявила народний депутат.

Вона підкреслила, що фінальний варіант проєкту закону має розробити Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Вже цього тижня робочі групи почнуть напрацьовувати більш компромісний варіант документа.

Водночас Кравчук наголосила, що над проєктом закону працює велика міжвідомча робоча група.

Читайте також: Мобілізація по-новому: головне - людиноцентричність і справедливість

Вона нагадала, що уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець нещодавно критикував деякі пункти законопроєкту. У новому варіанті документа також відкоригують деякі норми, щоб уникнути корупційних ризиків у майбутньому.

«Є певні занепокоєння, щоб в документі не було якихось корупційних норм, бо, наприклад, та норма, коли військкоми самі можуть вирішувати, кого вносити, як забирати і кого забирати з так званого списку боржників, тобто людей, які не з’явилися в ТЦК... Це все має бути в зрозумілий, справедливий спосіб», - заявила народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378).

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що при первинному аналізі законопроєкту про мобілізацію виявив норми, які суперечать Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-