Координаторка ООН засудила нову хвилю російських ударів по Києву та інших містах України

Координаторка ООН засудила нову хвилю російських ударів по Києву та інших містах України

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила чергову хвилю російських ударів по Києву та інших великих українських містах, які принесли народу України біль та втрати.

Про це йдеться у заяві Браун, передає Укрінформ.

«Третій день поспіль через масштабні повітряні удари Російської Федерації гинуть люди, зокрема діти, і зазнають пошкоджень будинки та інша цивільна інфраструктура… Організація Об’єднаних Націй знову нагадує Російській Федерації, що невибіркові удари та обстріли по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом», - заявила Координаторка ООН.

Вона зауважила, що багато районів столиці України залишилися без світла та водопостачання саме тоді, коли очікується, що температура цього тижня знизиться майже до -20 градусів за Цельсієм. Унаслідок бойових дій без електроенергії також залишаються сотні тисяч людей на Донеччині.

Читайте також: Зеленський: Надаючи Україні зброю та гроші, Європа рятує своїх дітей

«Від імені гуманітарної спільноти я ще раз підтверджую наші зобов’язання продовжувати підтримку народу України, який страждає від руйнувань, спричинених вторгненням Російської Федерації. І сьогодні я думками з родинами та друзями загиблих та поранених, а також з тими, хто непокоїться про тих, доля яких ще не відома», - запевнила Браун.

Як повідомляв Укрінформ, Росія 2 січня здійснила масштабну терористичну атаку проти цивільної інфраструктури України. Основний удар припав на Київщину і Харківщину. Били по житлових будинках. Є загиблі та постраждалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-