Україна стала сильнішою: Президент назвав головний підсумок року

Україна стала сильнішою: Президент назвав головний підсумок року

Відео
Укрінформ
Головним підсумком 2023 року є те, що Україна та українці стала сильнішими.

Про це Володимир Зеленський заявив у новорічному відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Дорогий народе! Дорога Україно! Зовсім скоро закінчується 2023 рік. Ще один рік нашої незалежності. Ще один рік нашої боротьби за незалежність. Ще один рік війни. Війни за свою землю. За нашу свободу. Одне за одного. Запитавши в мільйонів українців про те, яким був цей рік, можна отримати мільйони різних відповідей. Кожен згадає щось своє. Згадає когось свого", – сказав Президент.

Відео: ОП

Глава держави зазначив, що кожен з українців має, чому усміхнутися, – бо вдалося, але й кожен має через що заплакати, – через втрати. "Кожен із нас цього року боровся, працював, чекав, допомагав, жив і сподівався. По-своєму. Кожен. Але кожен знайде в цьому році щось спільне для всіх українців. Головний підсумок року, головний його здобуток: Україна стала сильнішою. Українці стали сильнішими", – наголосив Зеленський.

Він констатував, що всім українцям було кинуто виклик, з усіх боків летіли ракети, з усіх напрямків сунула ворожа навала.

Читайте також: Сили оборони за час війни знищили понад 1700 російських ракет та майже 3100 «Шахедів»

"676 днів тому на цьому самому місці я звертався до вас, українці, і повідомляв про початок повномасштабної війни. Ми не знали тоді, що чекає на нас попереду. Чимало хто не вірив, що ми витримаємо тиждень. Мало хто вірив, що виборемо 2022 рік, не кажучи вже про те, що ми вистоїмо 23-й. А сьогодні ми зустрічаємо 2024 рік", – зазначив Президент.

Зеленський констатував, що Україна жива, живе, бореться й бʼється, рухається, долає шлях, здобуває, працює, існує. "І все разом – це не новорічне диво. Це не казка, не магія, а заслуга кожного з вас. Кожного з мільйонів українців. Кожного, хто протягом цього року щодня й щоночі доводив: українці сильніші!", – резюмував глава держави.

Як відомо, Російська Федерація розпочала вторгнення в Україну в 2014 році. Тоді агресору вдалося захопити Крим, а також частину Донецької і Луганської областей включно з обласними центрами. 24 лютого 2022 року Росія розпочала новий етап війни проти Української держави – повномасштабне вторгнення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-