Бажання вирішити проблемні питання між Україною і Польщею є з обох сторін - Кулеба

Бажання вирішити проблемні питання між Україною і Польщею є з обох сторін - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що бажання вирішити проблемні питання у відносинах України і Польщі є з обох сторін, треба сідати й предметно говорити.

Про це він сказав на спільній з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що розмова з польським колегою почалася з необхідності вирішення проблемних питань у двосторонніх відносинах

«Бажання вирішити ці питання є з обох боків – і з боку України, і з Польщі. Треба сідати й предметно говорити, щоб знайти збалансовані, юридично обґрунтовані рішення. Насамперед це стосується блокування українсько-польського кордону польськими автоперевізниками та питання експорту української аграрної продукції до Польщі», - сказав Кулеба.

Читайте також: Сікорський у Києві: Ми маємо повернути умови чесної конкуренції

Він зауважив, що українська сторона визнає чутливість цих питань, але водночас наголосив, що рішення мають бути знайдені якнайшвидше.

«Перше, що має бути зроблене, – це, звісно, розблокувати кордон. Ситуація, коли над українсько-польськими дружніми відносинами нависає тінь заблокованого кордону, є недопустимою й шкідливою», - підкреслив очільник МЗС.

За його словами, українці і поляки знають, як вирішувати проблеми, і це дуже важливо.

Читайте також: Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі розблокування кордону

«Ми також знаємо, як разом перемагати Москву… Я переконаний, що у 21-му столітті ця славетна історія спільних перемог України та Польщі поповниться новими перемогами», - спрогнозував Кулеба.

Як повідомлялося, новий глава МЗС Польщі в уряді Дональда Туска Радослав Сікорський прибув в Україну з першим закордонним візитом на цій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-