Дмитро Кулеба: Європа показала лідерство і зруйнувала «хвилю зради»

Дмитро Кулеба: Європа показала лідерство і зруйнувала «хвилю зради»

Укрінформ
Рішенням розпочати переговори про вступ з Україною Європейський Союз показав лідерство, що збило "хвилю зради та поразки" і матиме далекосяжні позитивні наслідки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спілкування в Інстаграмі з телеведучим Вадимом Карп’яком, передає Укрінформ.

“Цими рішеннями Україна і її європейські партнери зробили історичні речі. По-перше, зруйнували хвилю зради, поразки, “що ми не переможемо, міжнародна підтримка розвалюється, Україна залишена сам на сам з агресором…” Більш своєчасного рішення, ніж зараз, дуже важко уявити”, – сказав Кулеба.

Міністр певен, що Європа також показала лідерство. За його словами, коли є два підвішених питання в США і Європі, то зазвичай логіка працює так, що спочатку питання вирішують Сполучені Штати, а потім Європа. Глава МЗС підкреслив, що Європа знайшла в собі сили бути першою та показати лідерство.

Читайте також: ЄС оприлюднив офіційний документ про початок переговорів з Україною і Молдовою щодо членства

“Це гартування характеру матиме далекосяжні позитивні наслідки – і для нас як частини Європи. Ми не просто відкрили переговори – ми збили потужну хвилю навʼязування нам історії, що “все пропало”, і ми допомогли Європі показати лідерство”, – підсумовує очільник української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Європейська рада оприлюднила висновки саміту щодо України, розширення й реформ. Вони містять, зокрема, документальне підтвердження рішення глав держав та урядів ЄС розпочати переговори про членство з Україною і Молдовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-