Зеленський: Є країни, які не можуть допомогти зброєю, але готові дати гроші на безпеку інфраструктури

Зеленський: Є країни, які не можуть допомогти зброєю, але готові дати гроші на безпеку інфраструктури

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відзначає, що є країни, які не можуть допомогти Україні зброєю, але можуть виділити кошти на безпеку інфраструктури, громади спільно з урядом мають разом опрацювати потреби.

Про це глава держави сказав під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулося у Львові, повідомляє Укрінформ.

«У нас є велика кількість партнерів, які з тієї чи іншої причини не можуть виділяти Україні гроші на допомогу зброєю. За різними їхніми внутрішніми законодавчими нормами не можуть це робити. Але вони готові давати кошти на безпеку, є дві відповідні програми. А від громад нам потрібно почути необхідні обсяги допомоги і дуже ретельно це опрацювати спільно з урядом», - розповів Зеленський.

Відео: Офіс Президента 

Як повідомляв Укрінформ, Президент сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Львові, де взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Під час робочої поїздки глава держави ушанував пам’ять захисників України, які загинули у російсько-українській війні. Він поклав квіти на могили героїв, похованих на Марсовому полі Личаківського кладовища. Це солдати й сержанти, які загинули в боях із російськими окупантами навесні 2022 року та на початку 2023-го.

Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад — об’єднує 1759 учасників, 1479 з яким є безпосередньо представниками громад.

Читайте також: Зеленський вшанував памʼять полеглих захисників на Личаківському кладовищі у Львові

Упродовж року було проведено три великих засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, сьогоднішнє засідання було підсумковим.

Виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба днями зазначив, що наступного року роботу Конгресу планується зробити ще більш інтенсивною та ефективною, заохотити керівників усіх територіальних громад активніше брати участь у його заходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-