Мішель відзначив історичне значення рішення Євроради щодо України

Мішель відзначив історичне значення рішення Євроради щодо України

Укрінформ
Президент Європейської Ради Шарль Мішель відзначив історичне значення рішення Європейської Ради щодо початку переговорів з Україною і Молдовою про входження до ЄС, що є важливим сигналом для народів цих країн та свідченням сили та надійності Європейського Союзу.

Про це Мішель заявив сьогодні у Брюсселі під час виходу до преси під час перерви у роботі Європейської Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідне відео цієї заяви оприлюднене на сайті Європейської Ради.

«Це історичний момент, який демонструє надійність та силу Європейського Союзу. Ми змогли це зробити. Ми відкрили переговори з Україною і Молдовою. Ми надали статус країни-кандидата для Грузії. Ми маємо намір відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною, (відповідна) доповідь буде оприлюднена у березні. Те що ми зробили, є дуже важливим. Ми хочемо підтримати Україну. Це дуже потужне політичне рішення, яке було прийнято сьогодні ввечері. Це дуже потужний політичний сигнал для народу України: ми на їх стороні. Це рішення, що було прийнято країнами-членами, є надзвичайно важливим для надійності Європейського Союзу», - сказав Мішель.

Відповідаючи на запитання журналістів, як лідерам ЄС вдалося досягти такого результату, президент Євроради наголосив, що засіданню передувала ретельна підготовка.

«Важливо, що жодна з країн-членів не виступила проти цього рішення, і це надало нам можливість зробити це оголошення сьогодні. Ми продовжуємо працювати над багаторічним бюджетом ЄС. (MFF). Це важкі дебати. Але я впевнений, що у наступні часи ми зможемо прийняти рішення, та залишатися об’єднаними навколо цієї теми. По-перше, ми хочемо підтримати Україну із більшою фінансовою допомогою. Ми також хочемо врахувати пріоритети Європейського Союзу в цій багаторічній фінансовій перспективі», - додав Мішель.

Читайте також: Зеленський подякував Мішелю за зусилля і віру в Україну

Як вже повідомлялося, сьогодні ввечері Європейська Рада погодила рішення про початок переговорів ЄС з Україною і Молдовою щодо членства та продовжує обговорення пропозиції щодо створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро в уточненому довгостроковому бюджеті ЄС на 2024-2027 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-