Науседа: У нас є історичний шанс ухвалити рішення щодо початку переговорів з Україною

Науседа: У нас є історичний шанс ухвалити рішення щодо початку переговорів з Україною

Відео
Укрінформ
Президент Литви Ґітанас Науседа наголосив, що є історичний шанс ухвалити дуже сміливе рішення щодо початку переговорів з Україною та Молдовою про членство в ЄС.

Про це він сказав перед початком Європейської Ради, дводенне засідання якої розпочинається у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що у нас є шанс, історичний шанс ухвалити дуже сміливе рішення щодо початку переговорів з Україною та Молдовою. Це у наших руках”, - наголосив Науседа.

Президент Литви зазначив, що позиція його країни дуже сильна. За його словами, Україна та Молдова зробили усе можливе, щоб виконати необхідні рекомендації.

"Ви знаєте, що ми були прихильниками з першого дня, і я думаю, що український народ, молдовський народ на це заслуговують, тому що вони доклали дуже багато зусиль для виконання рекомендацій Європейської комісії. Вони заслуговують на позитивний результат. Чи зможемо ми досягти цього позитивного результату і ухвалити рішення, побачимо сьогодні”, - сказав він.

За словами Науседи, 50 мільярдів євро для України – це сьогоднішнє питання.

“Я дуже сподіваюся, що ми знайдемо формулу, бо 50 мільярдів євро – це сьогоднішнє питання. Ми не повинні відкладати це рішення, бо Україна не боротиметься завтра. Україна воює зараз. І, звичайно, це має величезні наслідки для економіки. Тож нам потрібні фінансові потоки, щоб зберегти країну”, - переконаний він.

Читайте також: Прем’єр Фінляндії закликав ухвалити всі три важливі рішення щодо України на саміті ЄС

Як повідомлялося, 14-15 грудня у Брюсселі відбудеться зустріч глав держав та урядів країн ЄС. Вони мають розглянути рішення щодо початку переговорів з Україною про членство в ЄС та виділити 50 мільярдів євро в бюджеті ЄС на 2024-2027 роки для створення так званого Українського фонду, що дасть змогу забезпечити країні фінансову стабільність в умовах війни та допоможе у відновленні.

Фото: DELFI / Andrius Ufartas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-