Україна жодним чином не відчуває зменшення допомоги від країн Північної Європи - Президент

Україна жодним чином не відчуває зменшення допомоги від країн Північної Європи - Президент

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський стверджує, що єдиною проблемою для України є сусідство з Росією, все інше – "просто складнощі, які ми вирішимо".

Так він відповів на запитання, чи буде проблемою для України зменшення допомоги від Заходу, на спільній пресконференції в Осло з лідерами Норвегії, Швеції, Фінляндії, Данії та Ісландії за підсумками саміту Україна – Північна Європа, передає Укрінформ.

«Сусідство з Російською Федерацією – це проблема, все інше – просто складнощі, які ми вирішимо», - сказав Президент.

Він також заявив, що жодним чином не відчуває зменшення допомоги від країн Північної Європи. «Що я можу сказати усьому світові? Робіть так, як роблять північні держави», - зазначив Зеленський. 

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня група європейських експертів у спільній заяві до громадян та лідерів країн Європи застерегла від зменшення західної підтримки України, яка протистоїть російській агресії.

Читайте також: Лідери країн Північної Європи: Путін не має перемогти у війні

За словами європейських експертів, відмова від підтримки України зробить Європу вкрай вразливою.

За їхніми словами, Європа має ресурси, щоб протистояти Росії. Найнагальнішим заходом, на їхню думку, є координація широкомасштабної промислової мобілізації, щоб постачати більше зброї та боєприпасів Україні та, зрештою, перевершити Росію у виробництві.

Звернення підписали 18 експертів з Іспанії, Бельгії, України, Польщі, Фінляндії, Франції, Словаччини, Швеції, Естонії, Німеччини та Італії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-