МЗС відкидає звинувачення Ірану в отриманні бойовиками зброї з України

МЗС відкидає звинувачення Ірану в отриманні бойовиками зброї з України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло звинувачення глави МЗС Ірану Хосейна Абдоллахіяна в отриманні угрупованнями «ХАМАС», «Хезболла» та «Ісламський джихад» зброї з України.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що у своєму виступі на Дохійському форумі 11 грудня міністр закордонних справ Ірану підтвердив надання “всілякого роду підтримки в минулому” ХАМАС, Хезболлі та Ісламському джихаду, стверджуючи, що така підтримка нібито відповідала нормам міжнародного права.

Коментуючи постачання зброї цим угрупованням, Хосейн Абдоллахіян заявив, що “одним із чорних ринків, з якого вони можуть отримати зброю, є Україна”, вказало МЗС України.

Читайте також: В ЄС немає жодного підтвердженого факту контрабандного переміщення зброї з України - поліція

“Категорично відкидаємо провокативні та безпідставні звинувачення іранського представника. Такі твердження не відповідають дійсності. В Україні діють прозорі механізми моніторингу отримання та використання озброєння, отриманого від міжнародних партнерів, що дозволяє активно і змістовно протидіяти пропаганді та фейковим звинуваченням, зокрема на зразок тих, які поширив глава МЗС Ірану”, – наголошується в заяві.

Зовнішньополітичне відомство України підкреслило, що лицемірність згаданої заяви стає ще більш очевидною, якщо врахувати підтверджені прямі поставки Іраном дронів Росії, які вже давно доведені реальними доказами та фактами, які Іран не хоче ані сприймати, ані бачити, попри їх абсолютну очевидність та безсумнівність.

Читайте також: Експерти прогнозують посилення дезінформації РФ проти України перед виборами в Європарламент

МЗС також нагадало, що Україна неодноразово застерігала Іран, що наслідки підтримки агресії проти України значно переважають будь-яку вигоду від співпраці з РФ. Іран має відмовитися від своїх деструктивних дій та дотримуватися принципів і норм міжнародного права.

Як повідомлялося, РФ проводила кампанію з дискредитації України, використовуючи напад ХАМАС на Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-