Стефанішина напередодні Євроради зустрілася з міністрами ЄС

Стефанішина напередодні Євроради зустрілася з міністрами ЄС

Фото
Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина перед засіданням Європейської ради провела зустріч із міністрами країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє Офіс віцепрем'єр-міністра у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Стефанішина на зустрічі підкреслила, що розширення ЄС є необхідною умовою для забезпечення безпеки та стабільності Європи. Вона також наголосила на історичній важливості моменту для ЄС та України. За словами урядовця, Україна виконала повністю свою «домашню роботу», що не залишає можливості для спекуляцій навколо виконання рекомендацій Єврокомісії.

Читайте також: Прогрес України на шляху до ЄС є стратегічним інтересом Франції - Стефанішина в Парижі

На зустрічі окремо йшлося про ухвалені 8 грудня законодавчі зміни у сфері антикорупційної політики та захисту прав національних меншин.

Міністри, зі свого боку, відзначили прогрес України у сфері реформ та висловили чітку підтримку подальшого руху України до членства.

Участь у зустрічі взяли міністри та постійні представники Литви, Греції, Австрії, Естонії, Швеції, Бельгії, Болгарії, Іспанії, Чехії, Польщі, Угорщини, Італії, Латвії, Португалії, Данії, Фінляндії, Франції, Хорватії.

Неформальне спілкування, організоване представництвом Литви при ЄС, відбулося перед засіданням Ради ЄС з загальних питань, де мають узгодити висновки щодо відкриття переговорів з Україною про вступ та інших країн розширення, які готуються для розгляду лідерами ЄС під час засідання Європейської Ради 14-15 грудня.

Читайте також: Стефанішина обговорила з Сійярто сім рекомендацій Єврокомісії, яка виконала Україна

Як повідомлялося, в понеділок у Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, в роботі якої взяв участь керівник зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба.

Європейські міністри провели координацію позицій країн-членів щодо відносин з Україною, зокрема, щодо початку переговорів про членство та виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки до 2027 року, а також щодо збільшення військової підтримки України.

Ці питання розглядатимуться на рівні глав держав та урядів країн ЄС у форматі Європейської ради 14-15 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-