Кулеба провів зустріч із главою МЗС Вірменії

Кулеба провів зустріч із главою МЗС Вірменії

Відео
Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Вірменії Дмитро Кулеба та Арарат Мірзоян обговорили розвиток двосторонніх відносин.

Про це заявив глава української дипломатії у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Ми з моїм вірменським колегою Араратом Мірзояном зустрілися, щоб обговорити розвиток українсько-вірменського діалогу на благо наших народів. Україна виступає за мир на Південному Кавказі на основі поваги до Статуту ООН і міжнародного права, а також за розвиток регіональної торгівлі та культурних проєктів від Чорного до Каспійського морів”, – зазначив міністр.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ. На початку зустрічі до європейських урядовців приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який проінформував європейських партнерів про розвиток ситуації в Україні та про її зусилля у реформах на шляху до членства в ЄС.

Читайте також: Кулеба й Сійярто годину говорили про відкриття переговорів України та ЄС

Рада міністрів ЄС із закордонних справ має скоординувати позиції країн-членів щодо відносин з Україною, зокрема, щодо початку переговорів про членство та виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки до 2027 року, а також щодо збільшення військової підтримки України. Ці питання наприкінці поточного тижня розглядатимуться на рівні глав держав та урядів країн ЄС, які зустрінуться у Брюсселі в форматі Європейської ради 14-15 грудня поточного року.

Фото: Х Ararat Mirzoyan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-