Глави МЗС України й Азербайджану обговорили Формулу миру й двосторонню співпрацю

Глави МЗС України й Азербайджану обговорили Формулу миру й двосторонню співпрацю

Фото, відео
Укрінформ
Міністри закордонних справ України й Азербайджану Дмитро Кулеба та Джейхун Байрамов обговорили Формулу миру та двосторонню співпрацю на полях Ради міністрів Євросоюзу.

Про це глава української дипломатії заявив у соцмережі X, передає Укрінформ.

"Було приємно зустрітися з азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим, щоб обговорити Формулу миру Зеленського та нашу двосторонню співпрацю. Я підтвердив підтримку Україною територіальної цілісності Азербайджану в його міжнародно визнаних кордонах, а також ініціатив щодо розвитку регіонального співробітництва на просторі між Каспійським і Чорним морями”, – зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ. На початку зустрічі до європейських урядовців приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який проінформував європейських партнерів про розвиток ситуації в Україні та про її зусилля у реформах на шляху до членства в ЄС.

Читайте також: Україна та Азербайджан розвиватимуть нові напрямки культурного співробітництва

Рада міністрів ЄС із закордонних справ має скоординувати позиції країн-членів щодо відносин з Україною, зокрема, щодо початку переговорів про членство та виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки до 2027 року, а також щодо збільшення військової підтримки України. Ці питання наприкінці поточного тижня розглядатимуться на рівні глав держав та урядів країн ЄС, які зустрінуться у Брюсселі в форматі Європейської ради 14-15 грудня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-