Кулеба: Безпека та процвітання Європи залежать від подальшого розширення ЄС

Кулеба: Безпека та процвітання Європи залежать від подальшого розширення ЄС

Укрінформ
Подальші безпека та процвітання Європейського континенту залежать від розширення ЄС. Ухвалення рішень, які допоможуть забезпечити військові потреби України та нарощування виробництва зброї в Європі, також відповідають довогостроковим інтересам Європейського Союзу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час виступу на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС в Брюсселі, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС України.

Дмитро Кулеба зазначив, що сьогодні мова йде не лише про Україну, а й про інші країни, які нарешті отримали сигнал, що ЄС готовий успішно розширюватися та розвиватися.

У цьому контексті він поінформував держави-члени ЄС, що Україна виконала рекомендації Європейської Комісії, необхідні для відкриття переговорів про вступ нашої держави до Євросоюзу.

«Не буде перебільшенням сказати, що Україна – єдина країна у світі, яка здатна успішно втілювати реформи в умовах повномасштабної війни проти потужного ворога. Настав час і для Євросоюзу ухвалити історичне рішення, яке відкриє шлях для початку переговорів про вступ України», — заявив міністр.

Глава МЗС приділив окрему увагу військовій допомозі для України, а також створенню спільного європейського простору виробництва зброї та військової техніки.

Читайте також: Підтримка початку переговорів про вступ до ЄС висока, та рішення ще не ухвалене - Кулеба

«Ми розраховуємо на якнайшвидше ухвалення необхідних рішень ЄС щодо запуску Українського фонду на 2024-2027 роки, який забезпечить довготривалу підтримку України», —додав він.

У цьому зв‘язку міністр окреслив кроки, які дозволять забезпечити першочергові потреби українських Сил оборони, зокрема в артилерійських боєприпасах, FPV-дронах та інших типах озброєння.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ. На початку зустрічі до європейських урядовців приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який проінформував європейських партнерів про розвиток ситуації в Україні та про її зусилля у реформах на шляху до членства в ЄС.

Рада міністрів ЄС із закордонних справ має скоординувати позиції країн-членів щодо відносин з Україною, зокрема, щодо початку переговорів про членство та виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки до 2027 року, а також щодо збільшення військової підтримки України. Ці питання наприкінці поточного тижня розглядатимуться на рівні глав держав та урядів країн ЄС, які зустрінуться у Брюсселі в форматі Європейської ради 14-15 грудня поточного року.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-