Зеленський обговорив із прем'єркою Естонії важливість підтримки України з боку ЄС

Зеленський обговорив із прем'єркою Естонії важливість підтримки України з боку ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів розмову із прем’єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас та обговорив важливість збереження політичної та фінансової підтримки України з боку Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у соцмережі Х.

«Після ранкових спроб Росії завдати ракетного удару по українській цивільній інфраструктурі я наголосив на важливості подальшого посилення протиповітряної оборони України. Це особливо актуально для прифронтових областей: Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, а також Одеської - для захисту обласного центру та «зернового коридору», - заявив Зеленський.

За інформацією пресслужби Офісу Президента, Зеленський також поінформував Каллас про невдалі спроби Росії перешкодити цивільному судноплавству в Чорному морі.

Він зазначив, що, попри всі зусилля РФ, після перезапуску альтернативного «зернового коридору» в Чорному морі ним уже пройшло понад 7 млн тонн вантажів.

Президент і прем’єрка Естонії обговорили й важливість збереження політичної та фінансової підтримки України з боку ЄС, а також єдності Євросоюзу з огляду на очікувані рішення саміту Європейської ради щодо відкриття переговорів про вступ та надання 50 мільярдів євро підтримки. Україна зі свого боку виконує всі зобов'язання перед ЄС.

Окремо сторони зосередилися на спільних зусиллях із протидії російській дезінформації та на співпраці у сфері кібербезпеки.

Читайте також: Зеленський обговорив із прем'єром Іспанії виконання Україною рекомендацій Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про вступ України і Молдови до Євросоюзу.

14 грудня Європейська рада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

Президент Володимир Зеленський очікує, що Євросоюз виконає обіцянку про початок переговорів про євроінтеграцію України у відповідь на повне виконання державою усіх рекомендацій Єврокомісії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-