У Дуди визнають зниження інтенсивності у контактах з Україною

У Дуди визнають зниження інтенсивності у контактах з Україною

Укрінформ
Польща продовжує підтримувати Україну на всіх рівнях, але контакти на рівні президентів двох країн стали менш інтенсивними через контраверсії, які з’явилися за останні півроку.

Про це під час конференції “Відбудова України: перспектива влади. Шанси і виклики для бізнесу” заявив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Мєшко Павляк, передає кореспондент Укрінформу.

Він визнав, що інтенсивність контактів на найвищому рівні між президентами Дудою і Зеленським "є дещо меншою, ніж раніше", але глави держав і їх офіси перебувають у постійному контакті.

"Контраверсії, які з’явилися за останні пів року, мають певний вплив на інтенсивність. Проте діалог і контакти тривають на кожному рівні", – сказав Павляк.

Він підкреслив, що існування незалежної України – у національних інтересах Польщі, і це не зміниться, незважаючи на те, яка коаліція перебуватиме при владі в РП.

"Знаємо, що всі головні політичні сили ставляться до підтримки України так само, і я переконаний, що це не зміниться найближчим часом також після утворення нового уряду", – зазначив Павляк.

Читайте також: Посол Латвії розповів про деталі переговорів щодо кордону з польською стороною

Він наголосив, що поляки дуже добре розуміють: Росія є країною-агресором, яка заперечує право України до незалежності, а політика РФ знищує міжнародний лад і глобальну архітектуру безпеки.

Голова Бюро міжнародної політики президента РП зазначив, що Польща підтримує європейську інтеграцію України, а також хоче відігравати значну роль у післявоєнній відбудові України.

Читайте також: Дипломат: Немає жодних підстав думати, що Польща припинить підтримку України

Водночас він зауважив, що Польща має власні економічні інтереси, які повинна захищати. За його словами, у двосторонніх відносинах треба враховувати інтереси обох сторін.

Як повідомлялося, упродовж останніх кількох місяців відносини між Україною в Польщею дещо погіршилися, зокрема через так звану зернову кризу і блокування українсько-польського кордону польськими перевізниками й аграріями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-