У Брюсселі зустрінуться глави МЗС країн Східного партнерства

У Брюсселі зустрінуться глави МЗС країн Східного партнерства

Укрінформ
У столиці Бельгії 11 грудня пройде зустріч міністрів закордонних справ країн Східного партнерства та їхніх колег із п'яти з шести країн Східного партнерства. 

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС, передає Укрінформ. 

Це, зокрема, Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова та Україна.

Зустріч міністрів закордонних справ ЄС відбудеться під головуванням високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

Єврокомісар Олівер Варгеї також візьме участь у засіданні, яке розпочнеться о 18:00 після завершення грудневого засідання Ради ЄС у закордонних справах.

Зазначається, що під час зустрічі міністри мають обмінятися думками щодо Східного партнерства, підвести підсумки досягнень та визначити конкретні рекомендації щодо майбутнього політики.

Читайте також: Забезпечення правосуддя для українців буде тривалим процесом - комісарка Ради Європи

На зустрічі міністри обговорять, як Східне партнерство може забезпечувати задоволення потреб держав-членів та країн-партнерів, якими мають бути ключові пріоритети спільної роботи у 2024 році, як прискорити виконання Економічного та інвестиційного плану Східного партнерства та як посилити співпрацю з Центральною Азією та Західними Балканами, а також синергію з іншими регіональними політиками, такими як "Чорноморська синергія".

Як повідомляв Укрінформ, черговий, 24-й, саміт лідерів Європейського Союзу та Китаю відбудеться сьогодні, 7 грудня, у Пекіні.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-