Кислиця: Повернення депортованих Росією дітей - одне з найважливіших завдань України

Кислиця: Повернення депортованих Росією дітей - одне з найважливіших завдань України

Укрінформ
Повернення українських дітей, які були незаконно депортовані або насильно переміщені Російською Федерацією, є одним з найбільш нагальних завдань.

Про це заявив постійний представник України Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна знову наполягає на негайному і беззастережному поверненні всіх дітей, у тому числі тих, які згодом були усиновлені чи передані в прийомні сім'ї», – заявив постпред.

Він подякував зарубіжним партнерам за їхню активну роль і незмінну підтримку зусиль України в цьому напрямку.

Кислиця також нагадав, що 8 грудня в Києві відбудеться перше засідання міжнародної коаліції за повернення українських дітей, мета якого - «посилити місію України з повернення додому депортованих і насильно переміщених дітей». Крім того, коаліція має намір взятися до реалізації конкретних проєктів і зобов'язань, спрямованих на безпечну репатріацію, реабілітацію та інтеграцію постраждалих дітей.

Читайте також: Україна ініціює дебати щодо присутності Росії в Радбезі ООН

Як повідомлялося, у середу Рада Безпеки ООН розглянула гуманітарну ситуацію в Україні, пов’язану з російськими обстрілами цивільних об’єктів. Кислиця виступав іспанською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-