Україна виконала понад 90% рекомендацій Єврокомісії - ОП

Україна виконала понад 90% рекомендацій Єврокомісії - ОП

Укрінформ
Україна виконала понад 90% рекомендацій Європейської комісії та розраховує на справедливе рішення ЄС щодо початку переговорів про вступ.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква на зустрічі із спеціальним уповноваженим Міністерства закордонних справ Греції з питань України Спиридоном Ламбрідісом, інформує пресслужба ОП.

Зазначається, що на зустрічі співрозмовники обговорили стан виконання домовленостей за результатами візиту Президента України Володимира Зеленського до Грецької Республіки в серпні поточного року, під час якого, зокрема, відбувся перший саміт Україна – Балкани. 

Як повідомляється, Жовква подякував Греції за вагому підтримку нашої держави протягом усього періоду спротиву повномасштабній агресії РФ і висловив сподівання на поглиблення взаємодії в усіх стратегічних сферах, що становлять взаємний інтерес.

Зі свого боку Спиридон Ламбрідіс під час зустрічі анонсував готовність Греції до проведення другого саміту Україна – Балкани у 2024 році, інформує пресслужба ОП.

Читайте також: У Єврокомісії радять Україні розвивати «зелені» технології, щоб отримувати прибутки після вступу в ЄС

Окрему увагу сторони приділили безпековій ситуації в Україні та потребам нашої держави з метою успішного проведення контрнаступальних операцій зі звільнення тимчасово окупованих Росією територій.

Також повідомляється, що співрозмовники обмінялися думками щодо практичних результатів зустрічі радників лідерів із питань національної безпеки та політичних радників, яка відбулася на Мальті 28–29 жовтня.

Окрім того, напередодні саміту Європейської ради на зустрічі обговорили поступ України на шляху інтеграції в ЄС. Заступник керівника Офісу глави держави поінформував спеціального уповноваженого МЗС Греції про прогрес у реформуванні країни, досягнутий у період після оприлюднення Європейською комісією рекомендації почати переговори з Україною про вступ до Євросоюзу в межах щорічної доповіді з розширення.

Читайте також: Перспективи вступу України в ЄС посилили роль місцевого самоврядування - представники Євросоюзу

«Очікуємо на демонстрацію європейської єдності й підтримку Грецією, як і рештою країн ЄС, політичного рішення щодо початку переговорів з Україною про вступ до Євросоюзу. Україна виконала понад 90% необхідних для цього рекомендацій Європейської комісії та розраховує на справедливе рішення ЄС, що базується на відповідних здобутках», – наголосив Жовква.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський наголосив, що для України принципово реалізувати всі сім рекомендацій Єврокомісії та виконати необхідне на цьому етапі нашого шляху в ЄС.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-