Збільшення чисельності НАБУ: Кривонос звернувся до народних депутатів

Збільшення чисельності НАБУ: Кривонос звернувся до народних депутатів

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос закликав народних депутатів збільшити штатну чисельність НАБУ і пообіцяв у разі виконання цього прохання взяти до бюро дійсно доброчесних осіб.

Про це Кривонос сказав під час всеукраїнського антикорупційного форуму «Доброчесність - майбутнє української державності», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми просимо утворити експертну установу при НАБУ, підтримати цю ініціативу, бо ми з цією проблемою постійно маємо справу. І ми просимо збільшити штатну чисельність (НАБУ - ред.) - щоб ми могли і були спроможними зібрати докази (по певних справах - ред.)», - зазначив він.

Кривонос заявив, що хотів би, щоб процес якісного набору нового персоналу, зокрема детективів, був максимально прозорим і щоб до нього були максимально залученими громадянське суспільство і журналісти.

Читайте також: Штат НАБУ хочуть розширити на 300 посад

«При збільшенні штату НАБУ ми відберемо дійсно доброчесних, гідних детективів, які показуватимуть видатний результат, збільшуючи довіру українського суспільства», - запевнив директор Національного антикорупційного бюро.

Він розповів, що детективи НАБУ - це особи, які працюють під тиском і постійним спротивом, і що їхня робота є безумовно складною.

«Я думаю, що нашим воїнам і тим детективам, які зараз також захищають у лавах ЗСУ нашу батьківщину, безумовно, важче. Але якщо говорити про колектив НАБУ, то детективи, які розслідують справи, відчувають, у тому числі, психологічний тиск, а інколи - навіть прямі погрози, погрози життю. І для мене як для керівника, мабуть, найбільший виклик, який я відчуваю - це єдність, ефективність і доброчесність колективу НАБУ», - зазначив Кривонос.

Директор НАБУ заявив, що проблеми у роботі Національного антикорупційного бюро існують.

«У нас не такі видатні результати у сфері оборони... І у нас, очевидно, є проблеми з розслідуванням справ енергетики, складних фінансових злочинів. Але ми працюємо над цим. Ми абсолютно точно покажемо результат і в цих сферах», - запевнив він.

Кривонос сказав, що він не може не бути задоволений роботою НАБУ.

Читайте також: У Раді досі не зареєстрували законопроєкт щодо збільшення штату НАБУ — Кривонос

«Але я точно не можу говорити про те, що це - все, що ми можемо зробити. Навіть із тими ресурсами, що є, ми можемо зробити набагато більше. Але, при збільшенні наших ресурсів, які обмежені, і наших можливостей, ми точно покажемо ще більші результати», - переконаний директор антикорупційного бюро.

Як повідомлялося, 21 листопада Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо збільшення складу Національного антикорупційного бюро України на 300 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-