Відпусток і канікул у депутатів не буде завершення воєнного стану - Веніславський

Відпусток і канікул у депутатів не буде завершення воєнного стану - Веніславський

Укрінформ
Відпустки і канікули для народних депутатів не передбачаються до завершення дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Про це представник Президента у ВР, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський  розповів під час брифінгу в Медіацентрі “Україна — Укрінформ”.

“У перші дні повномасштабної війни, 24 лютого, Верховна Рада ухвалила рішення працювати в режимі одного пленарного засідання, тобто - жодних канікул, жодних відпусток у народних депутатів немає. Норми Конституції вимагають закривати і відкривати сесію чергову — першого вівторка вересня і першого вівторка лютого, ми це робимо. А відпусток, перерв, канікул у роботі Верховної Ради не передбачається до завершення дії правового режиму воєнного стану”, — сказав Веніславський.

Водночас він висловив сподівання, що до кінця 2023 року український парламент ухвалить низку важливих для держави рішень, зокрема, в питаннях удосконалення законодавства у сфері безпеки і оборони, євроінтеграції, антикорупційної політики.

Читайте також: Веніславський анонсував ухвалення законопроєктів щодо реформування ВЛК

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан та оголошено проведення загальної мобілізації – до 26 березня.

Згодом строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації продовжувався парламентом до 25 квітня, 25 травня, 23 серпня, 21 листопада 2022 року, а також до 19 лютого, 20 травня, 18 серпня, 15 листопада 2023 року, 14 лютого 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-