Війна РФ проти України має припинитися - майбутній голова ОБСЄ

Війна РФ проти України має припинитися - майбутній голова ОБСЄ

Оновлено
Укрінформ
Міністр закордонних справ Республіки Мальта Ієн Борг, який очолить ОБСЄ у наступному році, наголосив, що агресивна війна Росії проти України має бути припинена.

Про це він заявив на пресконференції у Скоп’є після завершення Ради міністрів ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

"Наша організація була створена на основі спільних принципів та цінностей. Це – інклюзивна платформа для ефективного діалогу. Ми мусимо зосередитися на припиненні війн і конфліктів. Агресивна війна Росії проти України має припинитися", - заявив Борг.

За його словами, під час головування в ОБСЄ Мальта працюватиме "у дусі принципів Гельсінського заключного акта" над зміцненням діалогу та "зміною ситуації на краще" шляхом багатосторонності.  

Читайте також: Саміт ОБСЄ в Скоп’є: Лаврова випороли, але таку ОБСЄ це вже не врятує

"Одностайне голосування усіх 57 країн є свідченням нашого спільного прагнення продовжувати зміцнювати нашу організацію і гарантувати, що незважаючи на всі виклики, з якими ми зараз стикаємось, ми забезпечимо, щоб ця організація залишалась міцною", - сказав Борг.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Ради міністрів ОБСЄ у столиці Північної Македонії було схвалено рішення про переобрання Мальтою головування в ОБСЄ у 2024 році.

Раніше Росія з Білоруссю наклали вето на затвердження підтримуваної більшістю кандидатури Естонії як наступного Головування ОБСЄ в 2024 році. Існувала загроза, що ОБСЄ, де ротація головування між країнами-учасницями проходить на щорічній основі, розпочне 2024 рік без нового голови.

Фото: foreign.gov.mt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-